Biciklitolvajt fogtak a hajdúszoboszlói polgárőrök

2013. január 14. 14:34

2013. január 13-án 18.30 órától  közterületi járőr szolgálatban volt  két fő polgárőr a szolgálati személygépkocsival Hajdúszoboszló belterületén.

Hajdúszoboszlón a köztemető hátsó bejáratánál lévő Sólyom út végénél haladva a szolgálati gépkocsival 20.50.órakor arra lettek figyelmesek,hogy a kerékpárján fent ülve halad egy fiatalember és a vállán visz egy piros színű kerékpár vázat.

 

Meglátva a polgárőrség szolgálati gépkocsiját a vállán lévő kerékpár vázat az út menti nádas,bokros részbe dobta,majd tovább haladt.

 

A polgárőrök ezt észlelve a személy után mentek és megállították. A fiatalember a feltett kérdésekre zavaros válaszokat adott, így a polgárőrök értesítették a rendőrséget és a kiérkezésükig visszatartották a helyszínen. Az eldobott kerékpár váz megtalálásra került, a személyt a kiérkező rendőrjárőrök elszámoltatták.

 

Megállapítást nyert, hogy a piros színű MTB. kerékpárt az este folyamán 18.00 óra körüli időben tulajdonították el. Időközben a kerékpárt szétszerelték és a vázat el akarták tüntetni.

 

A további eljárás lefolytatása végett az elkövetőt a Hajdúszoboszló Rendőrkapitányságra előállították a kiérkező járőrök.

 

 

Üdv: Nemes Gyula

Elnök