Biztonságban tekertek

2015. szeptember 24. 22:14
Biztonságban tekertek
2015. szeptember 20-án vasárnap rendezték meg a VI. Karva – Lábatlan nemzetközi kerékpáros maratont.
A verseny helyszíneinek, ill. útvonalának biztosítását a szlovákiai és a magyarországi útszakaszokon a Komárom-Esztergom megyei polgárőrök végezték, a szlovák és a magyar rendőrökkel történt előzetes egyeztetés alapján, a rendőrökkel közösen végrehajtva. A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség részéről a biztosításban 5 polgárőr szolgálati gépjármű, és az Esztergom Városi, Nyergesújfalui, Lábatlani, Kisbéri és Tárkányi Polgárőr Egyesületek részéről összesen 30 fő vett részt.
A verseny útvonala Karva (SK), Muzsla (SK), Párkány / Sturovo (SK), majd a Mária Valéria hídon átkelve Esztergom, Tát, Nyergesújfalu, Lábatlan célállomásig tartott. A verseny szervezésében a két település polgármesterei, valamint a KEMPÖSZ vezetői vettek részt, az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület részéről folyamatosan egyeztetve a szlovák és magyar rendőri szervekkel. A kerékpár maraton balesetmentesen zajlott le. Mindkét országban igen sokan nézték végig a a sűrű hétvégi forgalomban lefolytatott kerékpáros rendezvényt.

Mint a korábbi hasonló Karva - Lábatlan maraton versenyek alkalmával, a szlovák rendőri szervek most is jónak értékelték közös munkánkat. Magyarországi oldalról az Esztergom Városi Rendőrkapitányság a verseny közös biztosítását jónak értékelte.