Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület Óbuda Napja

2013. május 07. 08:35

A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület Óbuda Napján, május 4-én két rendezvényen képviseltette magát. A békásmegyeri Csobánka téren a Közbiztonsági Nap keretében bemutatták eszközeiket, gépjárműveiket, az OPSZ-től kapott robogóikat, lehetőséget adtak a polgárőrséggel, a közlekedési szabályokkal és az általános ismeretekkel kapcsolatos tesztlapok kitöltésére.

A jól válaszolók kis ajándékokat, a gyerekek egyesületi jelvénnyel, elérhetőségekkel ellátott zászlót, fényvisszaverő karcsapót, kártyanaptárt és léggömböt kaptak. Nagy sikere volt a Vecsési Települési Polgárőr Egyesülettől kölcsön kapott ún. részeg-szemüvegeknek, amelyek a gyerekeket és felnőtteket egyaránt jól szórakoztatták.

Felkészült polgárőrök tájékoztatták az érdeklődőket a polgárőrség tagjaival szemben támasztott követelményekről, a szolgálati és képzési rendszerükről, az egyesületbe való belépés rendjéről, a felvételi és vizsgakövetelményekről.

Valamennyi látogatónak bűnmegelőzéssel, ill. az áldozatvédelemmel kapcsolatos kérdéseket tárgyaló szóróanyagot adtak. A felvetett problémákkal kapcsolatban tanácsokkal látták el, vagy a hatáskörrel rendelkező szervhez irányították a polgárőr sátorhoz érkezőket.

A III. kerület képviselő-testülete a kerület közbiztonsága érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként "Óbuda-Békásmegyer Közbiztonságáért" díjat adományozott egyesületünk alelnökének, Szücs-Mátyás Renáta polgárőrnek, valamint a rendészeti szervek és a mentőszolgálat egyes tagjainak. Az elismerést a kitüntetetteknek Bús Balázs polgármester adta át.

Az egyesület tagjainak másik része a Duna partján, a IV. Római-parti Halászlé Fesztiválon rendezvénybiztosítási feladatokat látott el, valamint a közösség összekovácsolása érdekében pincepörköltet főztek vállalkozó szellemű polgárőrök.

Az elkészített finomság sajnos díjat a főzőverseny egyéb kategóriájában nem kapott, de valamennyi rendes és pártoló tag, illetve szimpatizáns, aki fogyasztott belőle, elismeréssel szólt annak átlagon felüli kulináris élvezeti értékéről.

Szücs János egyesületi elnök