Bűnmegelőzési Fórum Körmenden

2014. október 09. 23:14
Bűnmegelőzési Fórum Körmenden
Bűnmegelőzési és Konzultációs Fórumot tartott 2014. október 7-én a Körmendi Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság a körmendi Városháza nagytermében, ahol az érintett szervezetek képviselői osztották meg tudásukat.
Az előadók közt volt Szendrődi Barnabás rendőr alezredes, városi rendőrkapitány, aki rövid statisztikai adatokkal ismertette a település bűnügyi helyzetét, és bemutatta a határrendészeti tevékenységet. Elmondta, hogy a Körmendi Rendőrkapitányság rendelkezik a legnagyobb területtel az országban, ami nem kis feladatot jelent az állománynak, majd hozzá tette: „Ezért is tartom fontosnak a társszervekkel való együttműködést"- külön kiemelve a Katasztrófavédelem és a Polgárőrség intézményét.

A fórumon bemutatkozott Nyári-Németh Veronika rendőr hadnagy, aki a jövőben a térség Ifjúsági Bűnmegelőzési Tanácsadója lesz.
A tulajdon elleni szabálysértésekről, ezek gyakoriságáról és lehetséges megelőzéséről Hegedűs Dániel rendőr főtörzsőrmester beszélt, majd a közelgő fűtési időszak veszélyeire, és azok megelőzésére vonatkozóan tartott rövid tájékoztató Orbán Balázs katasztrófavédelmi százados.
A közelmúltban felkapott hír lett a polgári védelmi beosztás. Ennek jogi hátteréről is szó esett a fórumon. „Még mindig vannak olyanok, akik összekeverik a Polgári Védelmet a Polgárőrséggel"- mondta Horváth Tibor katasztrófavédelmi alezredes, aki nem mellesleg a Vas Megyei Polgárőr Szövetség egyik elnökhelyettese is.

A konzultáció zárásaként Molnár Sándor, a Körmendi Polgárőr Egyesület elnöke, a VMPSZ elnökhelyettese tartott előadást a Szomszédok Egymásért Mozgalomról, illetve az „Egy iskola-egy polgárőr" akcióról - közölte Joó Tamás, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség sajtósa.