Critical Mas polgárőr segítséggel

2013. szeptember 20. 13:04
Critical Mas polgárőr segítséggel
Kerékpáros felvonulást biztosítottak a Miskolc Diósgyőr Polgárőr Egyesület és a Miskolc Lyukóvölgy - Vasgyár Polgárőr Egyesület polgárőrei.
Több tucat gyermek és felnőtt tekert át Miskolc több városrészén a Critical Mas elnevezésű kerékpáros felvonuláson 2013. szeptember 18-án, hogy jelezzék ők a critical mas, azaz a kritikus tömeg. A biztonságos kerékpározáshoz a szervezők a polgárőrség segítségét is kérték.

Losonczi János, a Lyukóvölgy - Vasgyár Polgárőr Egyesület szóvivője tudatta, hogy a rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekébe három járművel és két kerékpárral közel egy tucat polgárőr vett részt.

 

„Az autósok mosolyogva és türelemmel fogadták a fiatal kerékpárosokat, akiknek nem volt akadály a több kilométeres táv - mondta Losonci János, majd hozzá tette - Egy vicces eset is történt az eseményen: az egyik kerékpáros polgárőrünk defektet kapott az utolsó kanyarokban, de a tenni akarás nem lombozta kedvét, így a közlekedésre alkalmatlan kerékpárját a hóna alá kapva jutott el a célig."