Dolgoznak a polgárőrök Berettyóújfaluban

2014. október 16. 12:01
Dolgoznak a polgárőrök Berettyóújfaluban
Továbbra is aktívan tevékenykedtek Berettyóújfaluban a polgárőrök. Segítik az önkormányzat munkáját, vigyázzák az iskolásokat, és a rendőrség mellett a NAV-al is adnak közös szolgálatokat.
Több napon keresztül őrizték a biztonságos pénzkifizetés, az ellátások, valamint a cafeteria kiosztás lebonyolítását a helyi polgármesteri hivatalban a berettyóújfalui polgárőrök. Segítséget nyújtottak a helyi általános és középiskolás tanulók részére, az érkezett tankönyvek járművekről történő lepakolása során, majd augusztus 10-től 14-ig a Városi Stadionban megrendezett „Ligetszépe verseny" biztosításában is kivették a részüket.

Az Államalapítás ünnepe alkalmával a polgárőrök segítettek a forgalom korlátozásában, a rendezvények zavartalan lefolytatásában.
2014. augusztus 26-án megalakult Berettyóújfaluban a Területi Balesetmegelőzési Bizottság, melynek tagjai közé választották a Berettyóújfalui Polgárőr Egyesület elnökét is.

Szeptember az iskolakezdés hónapja, melyre tekintettel a polgárőrök a rendőrséggel közösen szolgálatot láttak el és látnak el ma is a kijelölt gyalogátkelőhelyeknél. Továbbá a közös akcióra került sor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes szolgálatával is.
2014. szeptember 18-án Berettyóújfaluban átadták az új KRESZ-parkot, hiszen kiemelt feladatként kezelendő a balesetek megelőzése miatt a gyerekek biztonságos közlekedésre való nevelése, melyhez kiváló lehetőséget nyújt az új park. A pálya állagmegóvását a polgárőrök felügyelete alatt oldják meg.
A polgárőrök is részt vettek a rend biztosításában 2014. szeptember 20-án, a Berettyó-hídfőnél ünnepélyes keretek között felavatásra kerülő Berettyószentmárton-városrészt jelző tábla rendezvénye alkalmával. Továbbá a szomszédságban található bakonszegi polgárőrökkel közösen biztosították az utat a kerékpározó iskolások részére.