Dr. Kocsis Máté a HírTV-ben beszélt az egyenruhás bűnözésről

2011. május 18. 17:04
Dr. Kocsis Máté a HírTV-ben beszélt az egyenruhás bűnözésről
Dr. Kocsis Máté az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke, valamint a VIII.kerület polgármestere 2011. május 17-én a HírTV Rájátszás című műsorában beszélt a Gyöngyöspatai eseménykről, valamint a polgárőrségről szóló törvény módosításáról.

Dr. Kocsis Máté a HírTV Rájátszás című műsorában

Dr. Kocsis Máté  a polgárőrségről szóló törvény módosításáról szólva elmondta, a mostani pontosítások csak a jelenlegi, akkut problémákat hivatottak kezelni, így egyetért azokkal, akik azt mondják, hogy a 2006. évi LII-es törvény átfogó reformra szorul.

Dr. Kocsis Máté

Dr.Kocsid Máté szerint is átfogó reformra szorul a polgárőrségről szóló törvény


A Gyöngyöspata Bizottság működésével kapcsolatban a Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke elmondta, várhatóan jövő hét hétfőn dönt az Országgyűlés a tényfeltáró eseti bizottság létrehozásáról, mely után már csak szervezés kérdése, hogy mikor kezdi meg a 150 napos munkáját, melynek a végén egy olyan jelentést tesz le, amely tartalmazza azokat a javaslatokat, hogy a  Gyöngyöspatán kialakult helyzet hogyan ne ismétlődjön meg.

Dr. Kocsis Máté

A VIII.kerület polgármestere népszavazást tervez


A VIII.kerületben népszavazást is szeretnének tartani a hajléktalan üggyel kapcsolatban, hiszen a Józsefváros eljutott a teljesítőképessége határára és bár szeretnék, nem biztos, hogy el tudják látni a hajléktalanokkal kapcsolatos feladataikat. 


MConet-Kovács Tünde