Dr. Kocsis Máté nyitotta meg az OPSZ megemlékezését

2011. november 03. 12:23
Dr. Kocsis Máté nyitotta meg az OPSZ megemlékezését
A Polgárőrség október 23.-i ünnepségét  Kocsis Máté országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke nyitotta meg.
A megemlékezést dr.Kocsis Máté országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a közbiztonságért végzett munkában megkerülhetetlen a polgárőrség szerepe. A polgárőrség tevékenysége érték, amelyet a felelős törvényhozóknak minden erővel védeni kell.

A megnyitóbeszéd után dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke kihirdette az év polgárőr egyesületeit, és polgárőreit, az év polgárőr pedagógusait, továbbá több személyt tüntetett ki a Polgárőr Érdemkereszt arany, ezüst, és bronz fokozatával, illetve részesített elnöki dicséretben, jutalomban. Így többek közt a Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozatát kapta özv. dr. Kopácsi Sándorné, az OPSZ első elnökének özvegye, aki szintén részt vett az ünnepségen. 

Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend kitüntetést kapott dr. Kocsis Máté országgyűlési képviselő, dr. Tóth Tamás Budapest rendőr-főkapitánya, Dakos József Baranya megye rendőr-főkapitánya és Dülk József, az OPSz Jogi és Etikai Bizottságának tagja.

Dr. Túrós András a polgárőrséggel folytatott kiváló együttműködésért és a polgárőrök kiemelkedő  támogatásáért Elnöki Elismerő Oklevéllel Fejezi ki az Elnökség köszönetét Koszta Gyulának, a Police Magyar Közbiztonsági Alapítvány igazgatójának. .Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége idén a Polgárőrség Sajtódíja kitüntetést Bálint Istvánnak, a Kossuth Rádió szerkesztő-riporterének adományozta. 

Kocsis Máté

Dr. Kocsis Máté nyitotta meg az OPSZ megemlékezésétAz OPSZ kitüntetései után a Belügyminisztérium fejezte ki köszönetét a polgárőröknek. A Belügyminiszter az eddigi eredményes polgárőri, polgárőr vezetői tevékenysége és a polgárőrségért végzett kiemelkedő, áldozatkész munkája elismeréseként Miniszteri Dicséretben és Jutalomban részesítette Dr. Abu Kamar Atát, az Ózd és Térsége Polgárőrség elnökét, Horváth Róbertet, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnökét és Krug Gusztávot, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnökét, az OPSZ Karitatív és Sport alelnökét.

Az Országos Rendőrfőkapitány, az eddigi eredményes polgárőri, polgárőr vezetői tevékenysége, valamint a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködésért végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Országos Rendőr-főkapitányi Kitüntetésben részesítette Somogyi Jánost, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség elnökét, az OPSZ elnökségének tagját, Szabó Mihályt, a Bács-Kiskun megyei Polgárőr Szövetség elnökét, az OPSZ elnöksége tagját, illetve Vass Miklóst, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökét, az OPSZ elnöksége tagját.

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke példamutató polgárőr vezetői munkája és a hozzá kapcsolódó pedagógusi tevékenysége elismeréseként Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozata kitüntetésben részesítette: Trieb Antalt, Nagymaros Polgárőr Egyesület elnökét.

A kitüntetések átadása után ünnepi műsorral emlékeztek az 1956-os forradalom hőseire, majd a székház előtt koszorút helyeztek el. A koszorúzás után dr. Hatala József országos rendőr-főkapitány bejelentette, hogy a polgárőrség munkájának segítéseként a rendőrség 15 személygépkocsit adományoz, amit a helyszínen át is adott.