Dr.Hatala József: Köszönöm polgárőrök az együttműködést!

2013. január 12. 15:14
Dr.Hatala József: Köszönöm polgárőrök az együttműködést!
2012-es év utolsó perceiben adott exkluzív interjút a polgárőr rádiónak dr. Hatala József országos rendőrfőkapitány, amiben méltatta a polgárőrök tevékenységét. Kiemelte: a polgárőrök és a rendőrök közötti kapcsolat stratégiai partnerekhez illő, valamint méltatta a polgárőrök közösségépítő, formáló erejét.

 Az év utolsó napján kerestük fel dr. Hatala József országos rendőrfőkapitányt, értékelje pár szóval a polgárőrség és a rendőrség előző évi tevékenységét.

„2012-ben szerintem hagyományosan, egy stratégiai partnerhez illő együttműködést valósítottunk meg, és mindkét szervezet a lakosság elvárásainak megfelelően tevékenykedett. – kezdte az értékelést dr. Hatala József. – Jó szívvel gondolok erre az évre azért is, mert a polgárőrökre egy új, átfogó szabályzást biztosító törvény született, és közösen sikerült kialakítani az év végére a törvényben meghatározott együttműködési kereseteket. Úgy látom, hogy 2012-ben a polgárőr szervezetek tevékenysége, szervezettsége tovább erősödött, és a polgárőrök nélkül ma már elképzelhetetlen lenne közbiztonságot, rendet teremteni és biztosítani a lakókörnyezetekben. Emellett látnunk kell, hogy a polgárőrök közösségépítő, formáló erővé fejlődtek, azzá nőtték ki magukat. Ehhez a tevékenységhez csak gratulálni tudok, és köszönetemet fejezem ki.” – mondta dr. Hatala József.

A jövőre nézve megfogalmazta: „Meggyőződésem, hogy a 2013-as évben is az együttműködésünk kiegyensúlyozott lesz. Újra lehetőségünk nyílik gépjárművekkel támogatni a polgárőröket, és reményeink szerint ezt az elképzelést folyamatosan teljesíteni is tudjuk. A polgárőröknek 2013-ra emellett természetesen erőt és egészséget kívánok, mert ez a legfontosabb. Kívánok nekik minél nagyobb elkötelezettséget, elszántságot, hogy legyen erejük megvalósítani azt az elképzelést, amit a lakókörnyezetük biztonságáért kívánnak kifejteni. És természetesen sok munkasikert kívánok nekik és a családjuknak.” – fejezte be az országos rendőrfőkapitány a köszöntőt, aki a végére még hozzá tette: „Köszönöm polgárőrök az együttműködést!”

(forrás: Rádió P)