Égett az erdő Csömörnél

2014. július 07. 22:18
Égett az erdő Csömörnél
Erdőtüzet oltottak július 2-án, első, éles tűzoltói bevetésükkor a csömöri polgárőrök.
A Csömöri Közbiztonsági Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tavaly alakult, túlnyomó részben csömöriekből, de gödöllői lakosok is erősítik a csapatot. Idén április 30-ától egyes kategóriába kerületek, vagyis a katasztrófavédelem által is egyre elismertebbek. Alig, hogy megkapták a minősítést máris „éles" akciójuk volt.

„2014. július 2-án SMS-t kaptunk a katasztrófavédelemtől, hogy a Szent László utca végén ég az avar és az erdő. Az önkéntes tűzoltók csak ügyeletet tartottak, vagyis nem voltak szolgálatban, mégis öt percen belül a helyszínre érkeztek - idézi fel a történteket Szőke Zoltán egyesületi vezető. Először a gyors reagálású kocsival mentek ki, a Nivával, amit azért szeretnek, mert könnyen és gyorsan meg lehet közelíteni még a legnehezebb helyszínt is. A polgárőrök, felmérvén a helyzet, azonnal elkezdték az oltást, miközben a két másik ügyeletes már ment utánunk a Mercedes tűzoltóautóval. Az először kiérkezett két fő Ifex 3000 puskával elkezdte az oltást, majd csatlakozott hozzájuk a másik kétfős egység is, és immáron négyen akadályozták meg a tűz terjedését."

Az önkéntesek meggátolták a tűz terjedését, és feláztatták a területet, így akadályozva meg, hogy egy-egy lappangó parázsból erőre kapjon a tűz. Közben kiértek a XVII. kerületi hivatásos tűzoltók, akikkel együtt fejezték be a mentési és tűzőrségi munkákat.