Együtt, Egymásért, Izsófalváért

2014. május 13. 15:08
Együtt, Egymásért, Izsófalváért
2041. május 9-én került megrendezésre Izsófalván a „Te Szedd" szemétszedési akció az Izsófalvai Polgárőr Egyesület szervezésében. Az eseményhez csatlakozott Izsófalva Nagyközségi Önkormányzata, a Kalász László Általános Iskola - Izsó Miklós Tagiskolája, az Izsófalvai Szivárvány Óvoda és a helyi lakosság.
Magyarországon immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a „Te Szedd" szemétszedési akció. Izsófalván a közös összefogásnak köszönhetően kétszázharminckettő fő (!) szedett szemetet. Az Izsófalvai Polgárőr Egyesület szolgálatai során felmérte, hogy Izsófalva bel-és külterületén hol vannak azok helyek, amelyek tisztítást igényelnek.
A kicsiktől a felnőttekig minden korosztályból volt jelentkező. Az óvodások már nagyon várták a délelőtti órákban, hogy útnak indulhassanak, s köszönhetően a helyi óvónők munkájának a kicsik már sorba sorolták, hogy milyen dolgokra kell odafigyelniük. Az általános iskolások is nagy örömmel csatlakoztak a szemétszedési akcióhoz. A pedagógusok erre napra „Madarak és Fák Napja" vetélkedőt szerveztek, s a szemet szedése az egyik feladatuk volt a diákoknak, akiket a tanév során folyamatosan oktatnak és nevelnek a szelektív hulladékgyűjtés szabályaira. Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat támogatásának köszönhetően a közmunkások is részt vettek a szemét szedésében és zsákok egy helyre szállításában. A polgárőrök a szemétszedésen túl húsz tő virágot is felajánlottak, s a nap folyamán a Dózsa György utcában elültetésre is kerültek. Így Izsófalvát nem csak tisztábbá, de egy szebbé is tették.

Hladon Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik részt vettek a szemétszedésben illetve a szervezést segítették. Mont monda: Örülünk, hisz ismételten érvényesült a polgárőrség szlogenje „Együtt, Egymásért" vagy, ahogy az izsófalvai polgárok szokták mondani „Együtt, Egymásért, Izsófalváért".