Életet mentettek a polgárőrök Vasadon

2015. június 23. 20:11
Életet mentettek a polgárőrök Vasadon

Egy sűrű bozótosban, ájult állapotban, de épségben találták meg a polgárőrök 17-én az eltűnt asszonyt.

2015. június 17-én a Vasadi Polgárőr Egyesület felkérést kapott egy eltűnt személy megkeresésére. Az egyesület vezetője riasztotta a vasadi polgárőröket, megindították a keresést, miközben a Monori Rendőrkapitányságra azonnal bejelentették. A rendőrök kiértesítették a környékbeli polgárőr egyesületeket is (Csévharaszt, Nyáregyháza, Monor, Üllő, Vecsés, Ecser, Gomba, Bénye polgárőreit és a civil lakosságot). A kiérkezett rendőrtiszt eligazítást tartott, mely során csoportokat alakítottak a polgárőrök és minden csoportba került helyi, vasadi polgárőr. A nehéz útviszonyok miatt polgárőr terepjárókat is bevontak, hiszen Vasad külterületén kezdték meg a keresést.

A polgárőrök a terepjáró platójáról lámpákkal pásztázták az erdőt az eltűnt személy után, majd az alapos kutatás eredményeképpen, egy bozótos részen megtalálták az ájultan fekvő nőt. Azonnal odasiettek és életjelet kerestek, szerencsére életben találták a hölgyet, akit az épp szolgálatban lévő polgárőr orvos azonnal megvizsgált és stabilizálta az állapotát a mentők kiérkezéséig.

A keresés késő éjszaka fejeződött be, nagyon jó érzés volt megtapasztalni ekkora polgárőr-rendőr és civil lakossági összefogást, mely nemcsak a családnak csalt szemébe örömkönnyeket, de a polgárőrök is velük együtt örültek - mondta Buzás István, a Vasadi Polgárőr Egyesület elnöke.