Életet mentettek az ópusztaszeri polgárőrök

2014. október 29. 19:52
Életet mentettek az ópusztaszeri polgárőrök
Ismét bebizonyosodott, hogy szükség van a polgárőrökre. Ópusztaszer egyik kertes házában egy egyedül élő, idős asszonyon kért segítséget.
Vasárnapi ebédhez készült családjával Mucsi Antal, a Szeri Polgárőr Egyesület elnöke, mikor segélyhívás érkezett a szolgálati telefonon. Egy zaklatott hangú férfi hívta, aki jelezte, hogy a szomszédos tanyáról segítségért kiabál valaki. Mucsi Antal azonnal autóba ült és a helyszínre sietett. Az elnök hiába csengetett, dörömbölt, senki nem nyitott ajtót, ekkor beszakította a kiskert kapuját, és megtalálta a segítségért kiáltó asszonyt az udvar közepén a földön. A segítségért kiabáló idős nő egyedül él a tanyán, elesett az udvaron és rokkantsága miatt nem tudott egyedül felállni. A polgárőr és a szomszéd férfi felsegítette, és a házba vitte az idős nőt.

Mucsi Antal felhívta telefonon az asszony családját, ám ők azt felelték, nem tudnak foglalkozni az anyukával. Ezután az ópusztaszeri tanyagondnokokat hívta fel, ők azok, akik naponta találkoznak a külterületen élő emberekkel. Az önkormányzat betegápolóját is értesítette, Faragó Mátyásné indult is, ám kiderült, csak kerékpárral tud jönni. Ekkor hívta fel Mucsi Antal az ópusztaszeri polgárőröket, menjenek autóval a beteggondozóért, így hamar kiérhet és az idős nő segítségére siethet.
Másnap a polgárőrök meglátogatták az egyedül élő asszonyt, aki már sokkal jobban érezte magát, és meg is köszönte a polgárőrök segítségét.