Elindult a Kincsem Kollégium

2021. november 08. 08:38

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata, hiszen 2021. szeptember 24-én megkezdte munkáját a Lakitelek Népfőiskola égisze alatt a Kincsem Kollégium, amelynek vezetője dr. Radácsné Reszegi Rita lett.

20211108-kincsem- Hosszú előkészületek előzték meg a kollégium indulását. Célként azt jelöltük meg, hogy a lovas szolgálatot ellátó polgárőrök megfelelő szakmai ismereteket kapjanak mind a lovakkal-, mind pedig a szolgálattal kapcsolatosan, hogy a feladatellátás mindig az elvárt legmagasabb szinten történjen – mondta dr. Radácsné Reszegi Rita, az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozatának az elnöke, a kollégium vezetője. – A másik célkitűzésünk az, hogy a lakosság is megismerje a lovas polgárőrök munkáját, bepillantás nyerjenek abba, illetve tudják mit jelent polgárőrnek lenni – ezt tekinthetjük egyfajta élménypedagógiának is. Mindezeken túl egy újfajta utat is nyitunk a lakosság felé, hiszen szeretnénk ha nagyobb teret kapna a lovas terápia is – magyarázta a vezető.

A „Házhoz visszük a lovat” program – amely a Készenléti Rendőrséggel közösen valósult meg - már eddig is nagy sikert aratott – elsősorban a fiatalok és a lovas élet felé nyitott emberek között. Ezt a vonalat kívánják a kollégium által erősíteni, segíteni a lovas kultúra fejlődését, és minél több felnőttel és kisgyermekkel megismertetni a lovakat, a lovas életet. Ezzel szorosan összefügg az iskolai lovas oktatás elősegítése, az ismeretek átadásának hatékonyabbá tétele, ezzel is segítve a gyerekek állatok iránti elkötelezettségét, szeretetét.

- A kollégium résztvevői 10 alkalommal vesznek majd részt kurzusokon, amelynek az záró akkordja a 2022-ben megrendezett jubileumi lovasszemle alkalmával lesz megtartva, amelyre egy különleges előadással is készülnek majd a résztvevők – tette hozzá az elnökasszony.

szöveg: ECS
fotó: Kincsem Kollégium