Elismerés a II. kerületi polgárőröknek

2013. február 19. 21:36
Elismerés a II. kerületi polgárőröknek
A II. kerület Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület két tagjának hatékony segítségével rendőrök buktattak meg egy Zala megyei autó tolvaj bandát.

A lopott gépjármű felderítésében és a tettenérésben jelentős szerepet vállaló II. kerület BMPE polgárőreit – 2013. február 7-én hivatali helyiségében fogadta dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és bensőséges ünnepség keretében OPSZ Elnöki Dicséretben részesítette őket. A Police Magyar Közbiztonsági Alapítvány igazgatója, Kosztka Gyula pedig jutalmat adott át a szolgálatukat szakszerűen ellátó polgárőröknek. Az eseményen jelen volt Seres Ernő r. őrnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányságának vezetője és Markos György, a polgárőr egyesület vezetője, az OPSZ külkapcsolatokért felelős elnökhelyettese is.

Az ünnepi pillanatokat követően a két polgárőr idézte fel az események láncolatát, a rendőrséggel való sikeres együttműködés mozzanatait. Seres Ernő r. őrnagy ezt követően kiemelte: fontos és nélkülözhetetlen a kerületben az a tevékenység, amit a polgárőrök végeznek. Ez az esemény is igazolja, amit saját bőrünkön is tapasztalunk: mit jelent a mindennapokban a polgárőrök segítsége. Közösen sokkal hatékonyabban végezhetjük bűnmegelőzési tevékenységünket, s tehetünk azért, hogy még jobb legyen az itt élők szubjektív biztonságérzete.

Túrós András – mint II. kerületi lakos is – megköszönve a polgárőrök helytállását, azt fejtegette: a kerület polgárőreinek imázsát jelentős mértékben javítja ez a sikeres tevékenység. Egy időben ellentmondásos megítélés volt az itt dolgozó polgárőrök munkáját illetően, de napjainkra ez jó irányban változott. Bízom benne – hangsúlyozta -, hogy az a három egyesület, amely a kerületben végzi mindennapos bűnmegelőző tevékenységét, még hatékonyabban tud együtt dolgozni. Örülök, hogy elismerhettem az Önök sikeres munkáját, s köszönöm a Police Magyar Közbiztonsági Alapítványnak, hogy ilyen téren is segít a kiemelkedő polgárőri munka jutalmazásában.

Tóth Zoltán