Élménydús programok az Ifjú Polgárőr Napon

2021. július 19. 09:15
Programok tömkelege várta azokat az ifjú polgárőröket, akik részt vettek a Nógrád megyei Bánkon megrendezett V. Ifjú Polgárőr Napon.

20210719-ifibankA megnyitón részt vett Dr. Somssich Gabriella r. dandártábornok,. megyei főkapitány, Seres Tibor tü. ezredes megyei katasztrófavédelmi igazgató, Okolenszki Gábor tü. alezredes, Torma Andrea Bánk polgármestere, a környék polgármesterei polgárőr vezetői.

- Balassagyarmatról a Mikszáth technikum ifjú polgárőreit a börtön „rabomobilja” hozta a helyszínre bízva benne, hogy csak ilyen alkalommal kerülnek a busz belsejébe – mondta tréfálkozva Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. - A Balassagyarmati Fegyház és Börtön bevetési csoportjának, a rendőrség kutyás járőreinek, valamint az Ipoly Völgyi Mentős Egyesület technikai bemutatója nagy sikert aratott – mondta Vass Miklós.

További színes programok tették változatossá a napot, hiszen a Kóvári lovarda polgárőr tulajdonosának - Mészáros Juditnak a jóvoltából lovaglási lehetősége is volt az ifjú polgárőröknek. Ugyancsak népszerű volt a KRESZ vetélkedő, ahol a fiatalok számot adhattak tudásukról, illetve sokat tanulhattak a szakemberektől.

Nem csak a fiatalok, hanem azok kísérői is bekapcsolódhattak a programnapba, így kiteljesítve egy családi rendezvénnyé az ifjúsági napot.

szöveg és fotó: NMPSZ