Emlékezés 1956-ra

2012. október 31. 09:34
Az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegve koszorúzással kezdődött az ünnepi megemlékezés október 23-án 10 órától Hajdúhadházon.

Csáfordi Dénes polgármester köszöntő szavaiban elmondta, hogy 1956-ban Magyarország megmutatta a nagyvilágnak, hogy hazánk fiai a szabadságért nem félnek harcolni. „A forradalmárok nem haboztak, hanem cselekedtek a hatalmas túlerővel szemben, nem féltették az életüket. Az események után sajnos egyedül maradtunk, úgy, ahogyan a történelem során sokszor egyedül maradt a magyarság: a tatárjárás idején, a török elleni harcban, vagy 1848-ban. 1956-ban az emberek megmutatták, hogy félre lehet tenni az egyéni érdekeket a közösségért, és van értelme fellázadni az elnyomás ellen.” Végezetül Csáfordi Dénes polgármester megköszönte a résztvevőknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték a megemlékezést.

Ezután helyi intézmények, szervezetek képviselői rótták le tiszteletüket nemzeti hőseink előtt. A koszorúzás után az ünnepi műsor a Csokonai Művelődési Házban folytatódott, ahol Kardosné Csokai Anita, Nagy Tamás és Varga Miklós felkészítésével a Szilágyi Dániel Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola diákjainak előadását tekinthettük meg.