Eseménydús hétvége a Budapesti Polgárőrségnél

2013. március 26. 21:23

A Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége polgárőrei a hideg márciusi hévégén több kiemelt eseményben vettek részt. Elismerve a polgárőr szervezetek és a rendőrség szervei között a közbiztonság fenntartásában és a bűnözés elleni fellépés során történő hatékony együttműködésben rejlő lehetőségeket, egyúttal megerősítve a polgárőr szervezetek stratégiai partneri szerepét a helyi közrend és közbiztonság fenntartásában, a gyakorlatban is hétről hétre megvalósítja az együttműködés támasztotta elvárásokat.

 

Lakossági bejelentés alapján az Iskola utcánál 1 fő ittas személyt rövid beszélgetés után hazaszállítottak a polgárőrök, nehogy baja essen. A hazaszállítás rendben lezajlott a férfit épségben biztonságba helyezték. A Kocsis utcában egy személy öngyilkosságot követett el, levetette magát a 11. emeletről. A helyszínt 20:50-től 23:00-ig biztosították a polgárőrök a rendőrség kérésére.

A Fő utca elején a polgárőrök észleltek egy gépkocsit, mely a maga alá gyűrt KRESZ tábláról próbált meg elállni. Azonnal értesítették a rendőrséget. A külföldi forgalmi rendszámú gépkocsit és annak három (ittas) utasát a helyszínen visszatartották a rendőrség kiérkezéséig. A későbbiekben a rendőrök mindhárom személyt előállították a helyi kapitányságon, valamint a polgárőrök a helyszínt biztosították a vizsgálat végéig.

A hétvége során a polgárőrök két furcsa személyre is figyelmesek lettek az Ugró Gyula utcában. Az egyik férfi eltulajdonított egy utca névtáblát, míg a másik egy KRESZ táblát próbált éppen leszerelni. Értesítették a rendőrséget, majd a rendőri intézkedés végéig a helyszínt biztosították.

A Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége a gyakorlatban is teljesíti vállalását, hogy a működési területét érintő közterületi jogsértések visszaszorítása, megelőzése érdekében közterületen, közutakon, forgalmas nyilvános helyeken, közlekedési csomópontokban hozzájárul a lakosság biztonságérzetének növeléséhez, a bűnmegelőzési feladatok hatékony ellátásához. A rendőrök és a polgárőrök a hétvégén is közösen láttak el szolgálatot, valamint a polgárőrök segítették a rendőrség munkáját.

2013. március 25.

 

 

Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége