Fatolvajokra csaptak le a polgárőrök

2015. október 19. 20:50
Fatolvajokra csaptak le a polgárőrök
A Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért lovas polgárőrei értek tetten két férfit és fiatalkorú társukat Debrecen-Dombostanyán, akik egy erdőből fát akartak lopni.
A polgárőrök 2015. október 18-án 15 óra 30 perc körüli időben Debrecen-Dombostanyán teljesítettek szolgálatot, amikor láncfűrész hangját hallották egy közeli erdőből, valamint a földút mellett megláttak egy fiatal fiút, aki jelezni kezdett társainak. Ezután a motoros láncfűrész hangját már nem lehetett hallani. A fiatalembert visszatartotta az egyik polgárőr, míg társai bementek az erdőbe és egy kerítés mögött megláttak két férfit. A helyi lakosok egy bozótos területen próbáltak elbújni, majd amikor észrevették, hogy figyelik őket, a láncfűrésszel a kezükben futásnak eredtek. A polgárőrök utolérték a férfiakat és visszatartották őket, majd az esetről bejelentést tettek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.
A helyszínre érkező rendőrök a 74 éves B. Imrét, a 45 éves K. Józsefet és 17 éves társukat elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a két férfit és a fiatalkorú fiút gyanúsítottként kihallgatták. A gyanú szerint a három helyi lakos a láncfűrésszel egy akácfát kivágott, azt azonban elvinni nem tudták, mert a bűncselekmény közben tetten érték őket.

A Debreceni Rendőrkapitányság a terheltek ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

(Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság)