Fatolvajtokat fogtak a kecskeméti polgárőrök

2013. február 05. 17:19
Fatolvajtokat fogtak a kecskeméti polgárőrök
Hat személyt is sikerült tetten érniük falopás közben a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület tagjainak február 3-án. Két esetben rendőri intézkedés is történt. Korábban a lakosságtól érkezett jelzés, hogy a hideg idő beálltával egyre több a falopás a város bizonyos részein.

Kecskemét város részönkormányzatai rendszeresen tartanak lakossági fórumokat, amelyeken a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület is képviselteti magát. Novák Zoltán elnök elmondta: ez egyfajta kapcsolattartás a lakossággal, és jó alkalom az információcserére. Az emberek elmondhatják, ha valami gyanúsat észleltek, mi pedig gyakran adunk bűnmegelőzési tanácsokat. Január 29-én, kedden a Műkertvárosban tartott lakossági fórumon többen panaszkodtak, hogy a hideg idő beálltával megszaporodtak a falopások a környéken. Emiatt a KPE Kossuth csoportja, amelyhez ez a terület is tartozik, a szolgálat során kiemelt figyelmet fordított a fás területekre. Erőfeszítéseiket siker koronázta: február 3-án vasárnap több személyt is tetten értek.

Az egyik ellenőrzött terület a Jogar utca végében, a vasúti sín és egy ipari telephely között található véderdő volt, ahonnan már szinte az összes fát kivágták. Itt egy férfit értek tetten, akit felszólítottak, hogy hagyja el a területet. Hasonló eset történt a Szent István körút és a régi Dutép telephely közötti ligetben, ahol egy férfi baltával és fűrésszel felszerelkezve feltehetőleg szintén fát szeretett volna
kivágni, de az önkéntesek felszólítása után elhagyta a területet. A polgárőrök ezután visszatértek a Jogar utcába, ahol ezúttal három férfi – ketten kerékpárral, egy pedig kiskocsival – gyűjtötte a fát.
A polgárőrök értesítették a rendőrséget, a kiérkező járőrök helyszíni bírságot szabtak ki a három személyre. A negyedik eset szintén a Dutép telephely mellett történt, ahol egy asszony éppen a kerékpárján akarta elszállítani az összegyűjtött rőzsét, amikor a polgárőrök megérkeztek. A rendőrök ebben az esetben is megtették a szükséges intézkedéseket.

A Kecskeméti Polgárőrség Egyesület ezúton is köszöni a kecskeméti rendőrök együttműködését, gyors és hathatós közbelépését.

(forrás: Novák Zoltán - elnök)