Fémtolvajtokat buktatott le egy polgárőr

2013. augusztus 23. 14:43
Fémtolvajtokat buktatott le egy polgárőr
A bakonyszentlászlói polgárőr a fémtolvajok gépjárműve után hajtott és értesítette a rendőrséget. Éberségével és ezzel a tettével sikerült megakadályozni egy bűncselekményt.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 2013. augusztus 17-én délben Egy bakonyszentlászlói polgárőr értesítette a körzeti megbízottat, hogy Vinye község külterületén egy platós tehergépkocsi gyanús mozgására figyelt fel. A Győr felé közlekedő, vas- és fémhulladékkal megrakott gépjármű után hajtott és hívta a rendőrséget. A gépkocsit és utasait a 82. számú főút bakonypéterdi elágazójánál közúti ellenőrzésen állították meg a rendőrök. Az igazoltatás során megállapították, hogy a közel 600 kilogramm rakomány - ipari szivattyú, fürészlapok, hordók, radiátorok, csövek - a vinyei telephelyről származnak.

A rendőrök a gépkocsi három utasát, T. András István 19 éves, O. István 18 éves győri lakosokat és egy 14 éves lányt a Győri Rendőrkapitányságra előállították. Ellenük lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a vizsgálat.

(forrás: police.hu)