Fesztiválszezon Szolnokon

2015. június 23. 12:34
Fesztiválszezon Szolnokon
A nyár beköszöntével egyre több rendezvényt és fesztivált szerveznek Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ami a polgárőröknek is munkát ad.

A Szolnoki Polgárőr Egyesület tagjaival szinte minden rendezvényen lehet találkozni, hiszen a polgárőröket kérik fel az események biztosítására, a rend fenntartására.

– Szinte nincs is olyan fesztivál, vagy koncert, rendezvény, amelyre ne hívnának bennünket – mondta el Bódi Andor, az egyesület elnöke. – Ez a szolgálattal töltött órák számában is megmutatkozik, az első félévben több mint hatezer órát dolgoztunk már. Felkészültek vagyunk, a szolgálatokat mindig úgy alakítjuk ki, hogy eleget tudnunk tenni a felkéréseknek. A tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy ahol jelen vagyunk ott rend van, a szervezők nagyon elégedettek a polgárőrség munkájával. Természetesen a napi feladatokat sem hanyagoljuk, minden nap járőrözünk a megyeszékhelyen – tette hozzá a vezető.

Bódi Andor elmondta, a sikerességet az is mutatja, hogy egyre többen szeretnének csatlakozni az egyesülethez, jelenleg is folyik két csoport megalakítása, így biztosított lenne az egyik legnagyobb városrész, a Széchenyi lakótelep saját polgárőrcsoporttal való lefedése is.