Folyamatosan képzik magukat a lovasok

2021. január 14. 19:55

A 2020. november 6-8. között Lakitelekre meghirdetett Járőr I. képzés a koronavírus járvány következtében elmaradt. A képzés és az azt követő vizsga online formában került megrendezésre.

20210114-Lovak2021.január 10-én 30 fő részvételével lezajlott a Járőr I. online vizsga. A feladatlapok javítása folyamatban van. A képzésen résztvevőket Dr. Radácsné Reszegi Rita az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozat elnöke köszöntötte.

A lovas polgárőrök olyan elismert szakemberek előadásait hallgathatták és láthatták, mint Bokányi Zoltán-Bajai Polgárőr Egyesület elnöke, Országos Mentőszolgálat mentőtisztje, Boros Tibor - Ócsa Városi Polgárőrség alelnöke, Dallos Gyula - Magyarország Örökös Bajnoka, az OPSZ Lovas Tagozat elnökségi tagja, Dr. Kulik Mónika- OPSZ Lovas és Kutyás Tagozat elnökségi tagja, Madarász Róbert Rendőr őrnagy, Pénzes Gábor- lovas edző, huszár hagyományőrző ezredes, az OPSZ Lovas Tagozat elnökségi tagja, Sallay Sándor -Lovaglótanár, OPSZ Lovas és Kutyás Tagozat elnökségi tagja, Szücs János- ny. hör. alezredes, Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület elnöke, a Budapesti Polgárőr Szövetség oktatási felelőse

A résztvevők megismerkedhettek a lovas szakmai előadások során többek között a helyes lovagoltság, lóidomitás, lovaskultúra, szerszámzat tan, lóanatómia és állategészségügyi ismeretekkel, emellett polgárőr ismeretek, intézkedések során alkalmazott kommunikáció, intézkedéstaktika, elsősegélynyújtás, rádióforgalmazási ismeretek is elsajátításra kerültek.

A résztvevők pozitívan értékelték az online képzést.

„Annak ellenére, hogy egy egész napot felölelő előadás sorozatot hallgattam végig, egyáltalán nem éltem meg megterhelőnek vagy unalmasnak a programot. Rendkívül színvonalasnak és hasznosnak találtam az előadásokat, rengeteget tanultam a nap folyamán. Kiemelendő pozitívum az előadások gyakorlatiassága”.

szöveg: Pál Zsófia
fotó: Sebestyén Jenő