Futásnak eredt a polgárőrök elől

2013. március 06. 08:42

2013. március 1-én 18.00 órától  közterületi járőr szolgálatot teljesített  két fő polgárőr az egyesületünk szolgálati személygépkocsival Hajdúszoboszló belterületén. Szolgálatuk teljesítése során 21.30 óra körüli időben Hajdúszoboszló Bányász út és Szilfákalja út közötti játszóteret, parkot ellenőrizték a rongálások megakadályozása céljából.

A benti helyen  több személy tartózkodott, akik elmondták, hogy néhány perce egy általuk ismert helyi fiatalember  kábítószeres gyanús cigarettát illetve kábítószer gyanús száraz füvet ajánlott nekik eladásra. Ők azonban nem vásároltak tőle a személy eltávozott.

Elmondásuk szerint már máskor is próbált eladni nekik. A polgárőrök az elmondás és a személy leírás alapján   megtalálták a fiatalembert a Hajdúszoboszló Maláta sörözőnél. A személy a polgárőrök elől menekülni szaladni kezdett, majd futása közben valamit bedobott egy ház udvarára. A Polgárőrök a fiatalembert utolérték, majd a házhoz bedobott  csomagot megtalálták, melyben kábítószer gyanús száraz fű volt.

A helyi lakosú fiatalembert a polgárőrök visszatartották, majd értesítették a Hajdúszoboszló rendőrkapitányság ügyeletét.

A helyszínre kiérkező járőrök  a személyt  további eljárás lefolytatása végett a Hajdúszoboszló Rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vételére került sor.