Futóversenyt biztosítottak Esztergomban

2015. december 21. 10:56
Futóversenyt biztosítottak Esztergomban

Jótékonysági futóversenyt rendeztek egy három gyerekes családapa gyógykezelésének támogatásáért december 19-én Esztergomban, a biztonságos lebonyolításában a helyi polgárőrök is részt vállaltak.

Még szeptember elején történt, amikor a három gyermek édesapja, a 46. szülinapján szívmegállás következtében összeesett az esztergomi Szent István Strandfürdőben. Akkor 40 percig alkalmaztak rajta szívmasszázst, majd a kórházban még kilencszer élesztették újra. Hetekig feküdt kómában. A férfi nagyon nagy küzdő, igazi triatlonos, családja, barátai és a környékbeli emberek az első perctől kezdve hittek a felépülésében. Az egyik esztergomi alapítvány felvette a kapcsolatot feleségével, és egyeztetések után megállapodtak abban, hogy 2015. december 19-én délelőtt jótékonysági futóversenyt rendezett, melynek bevételét Zoli gyógyulására, rehabilitációjára fordítják. A futáson a szervezők tájékoztatása szerint közel hétszázan vettek részt, babakocsis szülőktől a távot sétálva teljesítő nyugdíjasokig. A Duna mellett rendezett futás helyszínének biztosítását a szervezők felkérésére az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület polgárőrei végezték, és ezzel is hozzájárultak a rendezvény sikerességéhez.

Egy nappal később, december 20-én Esztergom egyik városrészén hagyományos karácsonyi műsoros rendezvényt tartottak. A programon több százan jelentek meg: a város polgármestere, képviselők, a környék felnőtt és gyermek lakói. A rendezvény keretén belül az óvódások, iskolások adtak betlehemes műsort, majd közösen feldíszítették a templom előtt felállított karácsonyfát. A gyereke nagy örömére a Mikulás is kiosztotta számukra az ajándékokat.

Mindkét rendezvény biztonságban lezajlott.