Graffitiseket értek tetten

2014. július 16. 18:58
Graffitiseket értek tetten
Grafitiseket fogtak és lángoló autót oltottak a Budapesti Polgárőrség szolgálatot teljesítő polgárőrei.
2014. Július 12-én az éjszakai órákban a Lőrinc Kertváros Polgárőr Csoport tagjai Budapesten, a Hengersor utcában graffitis fiatalokat értek tetten. Értesítették a Rendőrség ügyeletét és a járőrök helyszínre érkezéséig visszatartották az elkövetőket. A rongálók ruházatának és csomagjaik átvizsgálása során festékes dobozok és filcek kerültek elő.

Az elkövetők a XVIII. kerületi Rendőrkapitányságra kerültek előállításra. Továbbiak folyamán az ügyben a rendőrség intézkedik.

 

Égő autót oltottak a zuglói polgárőrök (fotó: facebook.com)
Égő autót oltottak a zuglói polgárőrök (fotó: facebook.com)

Gyügyei Lilian Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége sajtószóvivője emellett arról is hírt adott, hogy egy égő autót is eloltottak a polgárőrök Zuglóban. Július 13-án az esti órákban járőrszolgálat teljesítése közben a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai a Thököly út-Hungária körút kereszteződésében az úttesten, égő személygépkocsira lettek figyelmesek. A járőrök azonnal megkezdték a motorháztetőben keletkezett tűz oltását a szolgálati gépjárműben található porral oltó készülékkel. A helyszínre percek múlva megérkező fővárosi tűzoltók megfékezték a tűzet.

A gépjárműben utazó középkorú férfi és a vele utazó kisgyermek nem szenvedett sérülést.