Hídfutás polgárőr biztosítással

2014. szeptember 30. 09:20
Hídfutás polgárőr biztosítással
Ismét nagy rendezési feladatok vártak az Esztergom Városi Polgárőr Egyesületre szeptember 27-én, az esztergomi Mária Valéria híd átadásának 13 éves évfordulóján.
Esztergom város lengyel vendégei Gnieznóból (polgármester és kísérő küldöttsége), valamint a Törökországból itt tartózkodó testvérvárosi vendégek is részt vettek a futáson, a verseny után mindkét részről jelezték, hogy jövőre ugyanígy részt kívánnak venni a hagyományos Hídfutáson.
Hasonlóan a korábbi évekhez, az Esztergom - Párkány között, a Mária Valéria Hídfutás útvonalának a célig való biztosítása a társszolgálati szervekkel volt feladatunk, melyet 24 fő polgárőrrel, és az Esztergom Városi Rendőrkapitányság, valamint a szlovákiai (párkányi) Rendőrséggel együttműködve hajtottak végre. A hagyományőrző futáson 3100 futó indult, ebből 2900 fő volt előzetesen regisztrált.
A korábbi éveknél is nagyobb számú résztvevő odaadással, sikeresen, balesetmentesen teljesítette a négy kilométeres távot. A célpontig vezető utak mentén több száz szurkoló bíztatta mindkét országban a futókat. A versenyzők, valamint a rendezők, nézők köszönetüket fejezték ki a polgárőrök munkájáért.

(Engelbrecht Károly)