Homokdombot kértek, sportpályát kaptak

2014. július 17. 19:28
Homokdombot kértek, sportpályát kaptak
Az egerfarmosi fiatalok legnagyobb örömére falufejlesztésre, azon belül pedig egy BMX pálya megépítésére nyertek támogatást a polgárőrök.

„Most, hogy erre a pályára nézek, az a gyerek jut eszembe, aki egyszer azzal keresett meg, hogy vitessek egy kocsi földet a tósor egyik üres részére, hogy ugratót alakíthassanak ki a BMX kerékpározásra. Azóta nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy kell egy hely a kamaszoknak is, ahol hasznosan, kulturált körülmények között tölthetik el szabadidejüket" - mondta az új létesítmény avatásakor Poczokné Blanár Gabriella polgármester.

Polgárőrök felügyelete mellett próbálják ki az új BMX pályát a gyerekek (Fotó: Szilvás István)
Polgárőrök felügyelete mellett próbálják ki az új BMX pályát a gyerekek (Fotó: Szilvás István)

Az előzményekről szólva Burgermeister János, az Egerfarmos Községi Polgárőr Egyesület elnöke elmondta: a Leader-program falumegújításra és fejlesztésre kiírt pályázatán indultak és nyertek több mint tizenegymillió forintot arra, hogy megfelelő teret alakítsanak ki a biztonságos és kulturált közlekedés szabályainak az elsajátítására.

Ennek fontosságát emelte ki köszöntőjében Rajna Kálmán, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség általános elnökhelyettese is.


Elkészülte után a helybeliek azonnal birtokba vették a korszerű pályát, ahol a gyerekek és a felnőttek egyaránt lelkesen kerékpároznak, asztaliteniszeznek, használják a skeat elemet, s közben jókat beszélgetnek. Mindez jelzi, hogy ennek a szép parknak a sportolás mellett komoly közösségépítő szerepe is van.

 

 

(Szilvás István)