Húszéves a Budapesti Polgárőrség

2013. szeptember 22. 11:11
Húszéves a Budapesti Polgárőrség
2013. szeptember 21-én ünnepelte fennállásának huszadik évfordulóját a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége. A megemlékezés reggel koszorúzással kezdődött a Budapesti Polgárőrség székházánál, amit ünnepi gyűlés követett.
A Budapesti Polgárőrség húsz évvel ezelőtt azzal a céllal alakult, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelésével részt vállaljon a bűnmegelőzésben és a közbiztonság javításában. Az elmúlt két évtizedben ez a cél vezérelte a polgárőröket. A születésnapját ünneplő BPSZ ünnepi megemlékezésén részt vett és köszöntőt mondott: dr. Túros András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Balogh János rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, az országos rendőrfőkapitány helyettese, dr. Tóth Tamás rendőr dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány és dr. Horváth Lajos rendőr ezredes, Pest megyei rendőrfőkapitány helyettese.

Kardos Pál a BPSZ elnöke köszönetet mond a polgárőröknek az elmúlt húsz év szolgálataiértKardos Pál, a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke beszédében kiemelte a stratégiai együttműködő szervezetek jelentőségét a szervezet mindennapi életében és köszönetet mondott az elmúlt húsz évben polgárőrként végzett szolgálatért a jelenlevő több száz polgárőrnek. A beszédeket követően átadásra kerültek a Zsombor György emlékérem, a BPSZ Szolgálati Érdemérem arany-, ezüst- és bronz fokozata elismerés, az öt-, tíz-, tizenöt- valamint húszéves polgárőr szolgálatért járó elismerések.
A kitüntetések és elismerő oklevelek átadását követően a főkapitány mondott pohárköszöntőt, majd az ünnepi torta felvágásával és elfogyasztásával záródott a program.