Ibrányi polgárőr a Nemzeti Vágtán - Az OPSZ Lovas Tagozata is képviselteti magát az eseményen

2012. szeptember 11. 15:55
Ibrányi polgárőr a Nemzeti Vágtán - Az OPSZ Lovas Tagozata is képviselteti magát az eseményen

Tavaly ugyan több angol telivért is maga mögé utasított, ennek ellenére nem jutott be a Nemzeti Vágta budapesti döntőjébe, idén azonban már ott lesz Frank Csaba és Alexa.

A Nyírségi Vágta selejtezőjét és döntőjét is megnyerő páros 5 éve teljesít szolgálatot együtt. A 8 éves kancát az ORFK, a felszámolt somogysárdi ménesből adományozta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetségnek 2007 januárjában. A lovat Éles András tartja, Frank Csaba járőrözik vele.

– Csaba a nagyapjától örökölte lószeretetét, aki a II. Világháborúban lovas huszár volt – avat be minket Éles András, az Ibrányi Polgárőr Egyesület korábbi elnöke. Ő fedezte fel, hogy milyen gyors Alexa, ugyanis a vele egykorú lovakat rendre simán lehagyta. Ezért merült fel tavaly is az ötlet, hogy a Nyírségi Vágtán induljunk. Mivel azonban akkor még nevezhettek telivérek is, így végül nem nyert, bár a futamában versenyző három közül kettőt is maga mögé utasított, de csak második lett. Idén már nem talált legyőzőre, a selejtezőt és a döntőt is megnyerte, pedig sérült volt, íngyulladással küszködött, amit azóta már kikezeltünk. Reméljük a budapesti futamon ereje teljében áll majd rajthoz, helytáll majd.  Alexa nyugodt ló, járőrözés során békés, a városi rendezvényeken gyerekek lovagolnak rajta, de a versenyek előtt sem ideges. A nagy megmérettetésre mindennapos edzéssel készülnek Frank Csabával.

A magyar félvér sportló a Nemzeti Vágta IV. futamában indul majd. – Sajnos a sorsoláson a legkülső pálya jutott nekünk, de reméljük a sokat gyakorolt start itt is jól megy majd neki és az élre tör szeptember 15-én – summáz Éles András.

A Nemzeti Vágtán a kiállítói sátrak között az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata is képviselteti magát. Szombaton a Szombathelyi Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület – I. helyezettek lettek az I. Országos Polgárőr Lovas Szemlén -, vasárnap pedig a Lakiteleki Polgárőr Egyesület személyében, akik helyet adtak és rendezői voltak az I. Országos Lovas rendezvényünknek.

 

109_20120911155153_32.jpg

 

402_20120911155153_51.JPG

A Nyírségi Vágtát sérülten nyerte meg Alexa

(Cikk: Sebestyén Jenő, Nagy Gabriella)