Jókor voltak jó helyen a polgárőrök

2014. június 16. 12:13
Jókor voltak jó helyen a polgárőrök
Szerencsét hozott a péntek 13-a Rákóczifalván annak a rendőrnek és a vele együtt szolgálatot teljesítő polgárőröknek, akiknek sikerült elfogniuk két gyanúsan viselkedő férfit.
Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtósa arról számolt be, hogy két általános iskolás diáklány 2014. június 13-án délután, Rákóczifalva belterületén, a másnapi iskolai ballagáshoz gyűjtöttek virágokat a településen. A 13 éves lányok leültek megpihenni az egyik játszótéren, amikor két gyanúsan viselkedő férfira lettek figyelmesek. Az egyik férfi kisvártatva oda is lépett hozzájuk, majd készpénzt kínálva szexuális szolgáltatásra akarta rábírni a gyereklányokat. A kislányok elsiettek a helyszínről és a közelben járőröző körzeti megbízottól kértek segítséget, akinek elmesélték történteket. A körzeti megbízott a kapott személyleírásnak köszönhetően a vele szolgálatban lévő polgárőrökkel közösen elfogta és előállította a Szolnoki Rendőrkapitányságra a két rákóczifalvai lakost.

A nyomozók az egyik férfit, T. Imrét szexuális visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.