Katasztrófavédelmi oktatás Kiszomboron

2014. október 01. 12:06
Katasztrófavédelmi oktatás Kiszomboron
Szeptember 27-én tartott közgyűlést a kiszombori polgárőrség, ahol az egyesület elnöke elismeréseket adott át a kiemelkedően teljesítőknek, valamint egy katasztrófavédelmi előadáson is részt vehettek a tagok.
A makói katasztrófavédelem tűzoltóparancsnoka Balog Róbert őrnagytartott előadást a kiszombori polgárőröknek szeptember 27-én, ahol leginkább a tűzesetek megelőzéséről, a tűzoltás különféle eszközeiről és módjáról beszélt. Kiemelte milyen nagy szerepünk van a polgárőröknek a különböző katasztrófák és tűzesetek helyszínein való biztosításában, a forgalomirányítás, útlezárás, a nem odavaló személyek távoltartásában, vagyontárgyak megóvásban, illetve bárminemű segítségnyújtásnál, ami nemcsak a környező településeken, hanem az ország bármely pontján előfordulhat.

Az előadás után a kiszombori polgárőrség elnöke oklevél elismerésben részesítette az első félévi munkájuk alapján a járőrözésben legtöbb időt eltöltött polgárőröket, ezzel is megköszönve a tevékenységüket. A közgyűlés végén a tűzoltó parancsnok biztatta a tagságot, hogy továbbra is ilyen lelkesedéssel végezzék a rájuk bízott feladatokat. Egyben felajánlotta, ha szükséges szívesen ellátja polgárőr egyesület tagságát szakmai tanácsokkal.