Képzés és rendezvénybiztosítás Pest megyében

2015. május 12. 22:38
Képzés és rendezvénybiztosítás Pest megyében
Alapismereti regionális képzést és továbbképzést tartanak folyamatosan Pest megyében. A Dunakeszi, Szokolya, Pilisszentiván, Érd, Csömör településeken sejtesen megtartott, vagy megtartandó képzés igény esetén kiegészülhet különböző modulokkal és vizsgával is zárulhat.

A Polgárőr Akadémia képzéséhez igazodva a képzési modulok között szerepel az önálló és rendőrrel közös polgárőri tevékenység jelzőőri és rendőri karjelzések ismertetése, a zárak roncsolásos és roncsolásmentes nyitásához és gépjárművek illegális felnyitásához használt szerszámok megismerése, a helyszínbiztosítás feladatai, valamint a Pest Megyei Polgárőr Szövetség struktúrájának bemutatása. A képzésen részt vevők az elsősegélynyújtás alapjai mellett megismerik a kiemelt polgárőr programokat is, mint például a kortárs segítő, környezetvédő, katasztrófaelhárító, időseket segítő, 50 órás közösségi szolgálat, drogprevenció stb.

Szintén Pest megyei hír, hogy lezajlott a IV. Dunakeszi Viadal, melynek biztosításában a Dunakeszi - Alsó Polgárőr Egyesület tagjai is részt vettek. A fő feladatuk két részből állt: egyrészt a közeli iskolából érkező gyermekeknek segítették a közúton a biztonságos közlekedést, a környező utcák zárását, másrészt a rendezvény biztonságának elősegítését.