Kerékpár körtúrát biztosítottak

2015. július 08. 20:22
Kerékpár körtúrát biztosítottak
Több Polgárőr Egyesület is biztosította szombaton a Héhalmi Bicikli Körtúrát.

Első alkalommal rendezte meg július 4-én Héhalom Önkormányzata a Héhalmi Bicikli Körtúrát, amely egy rövidebb 16 kilométeres és egy hosszabb, 40 kilométeres szakaszból állt. 10 órakor rajtoltak el a biciklisek, akik közt - a nagy meleg ellenére - sokan voltak fiatalok és idősek. Természetesen ifjú polgárőrök is indultak, hogy jelenlétükkel képviseljék a túrán az önkéntes bűnmegelőzőket. Emellett megfigyelték a héhalomi és herédi polgárőrök rendezvénybiztosítását.

Polgárőr ad frissítőt a Héhalmi Bicikli Körtúra egyik állomásánIndulás előtt Zsámboki Nándor és Csányi Zsolt körzeti megbízottaknak készítették fel a túrázókat arra, hogy mire kell a túra közben figyelniük és a bicikliseknek fényvisszaverő mellényt a gyerekeknek pedig karkötőket ajándékoztak a Pásztói Rendőrség jóvoltából.

A túra útvonala több településen vezetett keresztül, ezért a polgárőrök segítséget kértek a palotási, kisbágyoni és a vanyarci polgárőröktől, akik örömmel segítettek. Három településen frissítő pontokat állítottak fel, ahol szőlőcukrot és frissítőket osztottak a polgárőrök és a közösségi  szolgáltatott ellátó diákok.

Fotó: Kopó Mátyás