Kerékpárokat kaptak a vízi polgárőrök

2014. augusztus 04. 09:32
Kerékpárokat kaptak a vízi polgárőrök
Július utolsó hétvégéjén tartották meg Kimlén a Vízi Polgárőr Napot.
2014. július 26-án, verőfényes szombati napon tartották Kimlén a Vizi Polgárőr Napként is emlegetett megyei polgárőr rendezvényt. A szervezés egyedül a Kimlei Polgárőr Egyesület érdeme, azonban hathatós segítséget nyújtott a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség is a szervezésben és a megvalósításban.

A találkozót megtisztelte jelenlétével dr. Nagy István államtitkár, Horváth Róbert OPSZ elnökségi tag, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Kovács Imre OPSZ elnökségi tag, a Veszprém Megyei polgárőrségek Szövetsége elnöke, Béli Ferenc rendőr alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság képviseletében, Balsay Zsuzsanna Kimle polgármestere, Lipovics János főhadnagy, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség képviseletében.
A megnyitón Csaplár Zoltán elnök méltatta a polgárőrség munkáját, vázolta a testület feladatait, érdemeit, majd kitüntetéseket adott át több, munkáját kiemelkedően végző polgárőrnek, köztük Nagy Kálmánnak, a Kimlei Polgárőr Egyesület elnökének. Az egyesület gyarapodott két járőrkerékpárral is, melyeket szintén a megyei elnökség tagjai adtak át a meglepett kimleieknek.


A nap további részében több sárkányhajós futamot is végigszurkolhattak a résztvevők, hiszen színes és nagyszámú csapat regisztráltatta magát a kuriózumnak számító versenyágban. Az éhség csillapításáról a főzőversenyre elkészített étkek sokasága gondoskodott, a remek hangulatról pedig a jobbnál jobb zenék és a lelkes látogatók sokasága.

 

 

(Takács Krisztián)