Kerékpáros tereptúrát biztosítottunk

2014. június 11. 21:50
Kerékpáros tereptúrát biztosítottunk
Írásban nyilvánított köszönetet a Tápió-25 Kerékpáros Teljesítménytúra Szervezőbizottsága dr. Bilisics Péternek, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökének annak kapcsán, hogy a megye polgárőrei kiemelkedően teljesítettek a rendezvény biztonságos lebonyolításáért.
2014. június 07-én rendezte meg a rendőrség a már hagyományos „Tápió-25" kerékpáros teljesítménytúrát. A több mint másfél évtizedes múlttal rendelkező verseny megrendezésével a szervezők a rendőrség és más fegyveres- és rendvédelmi szervek állományába tartozók illetve családtagjaik, valamint minden civil érdeklődő és kerékpározást kedvelő számára biztosítottak versenyzési lehetőséget a szervezők. Mindezt azért, hogy népszerűsítsék a kerékpározást, lehetőséget teremtsenek sportbaráti kapcsolatok kialakítására, elmélyítésére, valamint a sport segítségével erősítsék a rendőrség, a közbiztonság fenntartásában résztvevő szervezetek és a civil társadalom kapcsolatát. A Tápió-25 kerékpáros teljesítménytúra színvonalas és biztonságos lebonyolításában eddig is részt vettek a polgárőrök, így a rendőrség idén is felkérte a térségben megalakult polgárőrszervezetek, hogy munkájukkal segítsék a rendezvényt, így a Nagykátán, Szentmártonkátán és Tápiószecsőn működő polgárőr egyesület tagjait.

„A polgárőr barátaink minden egyes verseny alkalmával önzetlenül, készséggel álltak rendelkezésünkre, munkájukkal segítve a nagyszabású verseny megrendezését - mondta dr. Németh Tamás rendőrezredes rendőrségi főtanácsos, a Készenléti Rendőrség
Állami Futárszolgálat parancsnoka, a szervezőbizottság elnöke. - Az idei versenyen mintegy 150 fő versenyző indult, többen az ország távolabbi részeiből érkeztek térségünkbe. Örömünkre szolgált, hogy nagy számban álltak rajthoz gyermek- és serdülő-korúak is.
A részükre szervezett közlekedési vetélkedő és ügyességi verseny minden bizonnyal hozzájárult a fiatalok közlekedési ismereteinek növeléséhez, ezáltal a közlekedési balesetek megelőzéséhez, elkerüléséhez. Mint azt az előzőekben említettem, a sikeres lebonyolításhoz mindenképpen szükséges volt a polgárőrök aktív, tevékeny közreműködése, akik főként a verseny útvonalának biztosításában, a forgalomirányításban vállaltak kiemelkedő szerepet."

A jó hangulatú, ugyanakkor kemény küzdelemmel járó verseny résztvevőitől kapott pozitív visszajelzések alapján dr. Németh Tamás kiválónak minősítette a versenyt, ami tovább öregbítette a rendezésben résztvevő szervezetek, így a Nagykátai, a Szentmártonkátai és a Tápiószecsői Polgárőr Egyesületek hírnevét.