Kétszer próbált lopni egy este

2015. május 27. 20:07
Kétszer próbált lopni egy este

Mozgalmas éjszaka volt május 16-án a Magyarbánhegyesi Polgárőrség számára, ugyanis egy kerékpár tolvajokat fogtak.

22 óra körül gyanús személyekre lettek figyelmesek a járőrszolgálatot teljesítő helyi polgárőrök a magyarbánhegyesi vasútállomáson, ezért úgy döntöttek, hogy szemmel tartották a gyanús személyeket. Az egyik polgárőr kiszállt a gépkocsiból, levette a láthatósági mellényét és elrejtőzött, hogy ne lássák, míg a társa a gépkocsival eltávozott a helyszínről, színlelve, hogy mind a ketten elmentek. A megérzésük jó volt, ugyanis pár perc múlva a gyanús személyek akcióba léptek és az állomásról 3 darab kerékpárt eltulajdonítottak.

Ezután a polgárőrök akcióba léptek. Azonnal értesítették a rendőrséget, miközben mind a három személyt visszatartották. A rendőrök a személyeket előállították. 

A hajnali órákban a szolgálat végén hazaindultak a polgárőrök, amikor egyikőjük felfigyelt egy illetőre, aki egy robogót tolt. Megállt mellette a szolgálati autóval és meglepődve látta, hogy arról az illetőről van szó, akit pár órával ezelőtt a Rendőrség már őrizetbe vett. A polgárőr ismét a Rendőrség segítségét kérte, ám amíg telefonált az illető hozzálökte a robogót és elmenekült. A helyszínre siető rendőrök az illetőt hamar megtalálták és ismét előállították. 

A 3 darab kerékpárt és a robogót a jogos tulajdonosok visszakapták.