Kibővített elnökségi ülés tartott a CSMPSZ

2016. január 28. 14:30
Kibővített elnökségi ülés tartott a CSMPSZ

Járási koordinátorok részvételével tartott elnökségi ülést Szegeden, január 26-án a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége.

Járási koordinátorokkal kibővített elnökségi ülést tartottak Szegeden, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége irodájában.
Batiz István elnök tájékoztatta a megjelenteket az OPSZ elnökségi ülésén történtekről, illetve az OPSZ által lebonyolított pénzügyi ellenőrzésről. Mint mondta, az ellenőrök megelégedésüket fejezték ki a megye visszafogott, takarékos, előrelátó, tisztességes gazdálkodásával és pénzügyi helyzetével kapcsolatban, amiben nem találtak kivetni valót.  Az elnökség, a pénzügyi fegyelem és a visszaélések elkerülésének megelőzése érdekében a tagegyesületeinek ellenőrzését tervezi. Mindezt előre jelzett és bejelentett módon. Az elnök elmondta azt is, hogy márciusban továbbképzést fognak tartani a tagegyesületekben működő Felügyelő Bizottságok elnökeinek. Tovább folytatódik a 300x100-as program, melyben ez évben Csanádpalota és Kübekháza vesz részt. Az OPSZ által meghirdetett notebook pályázaton Csongrád megyéből négy polgárőr egyesület nyert. Az Országos Polgárőr Nap 2016. 06.18. napján kerül megrendezésre Sopronban, melyre a megyéből egy buszt terveznek indítani. A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége várja és örömmel fogadja a települések polgárőr egyesületeinek, vagy Önkormányzatainak jelentkezését a 2016. évi Csongrád Megyei Polgárőr Nap lebonyolítására, melyhez anyagi segítséget is nyújtanak.
Ezek mellett elhangzott még, az is, hogy az elnökség kéri a járási koordinátorok és az egyesületek segítségét az Ifjú Polgárőrök tagtoborzásában. Egyesületenként legalább 3 fő beléptetésével.
A szövetség éves beszámoló és tisztújító közgyűlését tervezi 2016. április 9. 09.30 órakor tartani a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, nagytanácsteremében.

Batiz István végül kiemelte, hogy folytatni kell az OPSZ által – az elmúlt években – meghirdetett egymásra épülő és egymást kiegészítő sikerprogramokat: a „Külterületek biztonsága” és hozzá szorosan kapcsolódó „Tiszteletet az éveknek, biztonságot az időseknek” cselekvési terv célkitűzéseit, és a „300X100 Biztonság” kiemelt polgárőr bűnmegelőzési program további megvalósítását. Új programként indul ebben az évben nagyvárosi bűnmegelőzési program beindítása, Szeged, és Hódmezővásárhely vonatkozásában.

Az elnökség egyhangú szavazattal elfogadta a 2016. évi munkatervet, valamint elfogadta az újonnan alakult Székkutasi Polgárőr Egyesület jelentkezését.