Köszöntöttük dr. Paskai László bíborost

2014. január 01. 19:35
Köszöntöttük dr. Paskai László bíborost
Az új év közeledtével köszöntötte dr. Paskai László bíborost a Polgárőrség.
2013. december 28-án az irodájában fogadta dr. Paskai László bíboros a Polgárőrség küldöttségét. Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület elnöke Bodrogai Sándor tolmácsolta dr. Túrós András, az OPSZ elnöke valamint a Polgárőrség tagságának jókívánságait.

A találkozás alkalmával a felek röviden áttekintették a 2013-as év eseményeit. A bíboros kiemelte: mint korábban, úgy most is elismerést érdemel országos és helyi szinten a Polgárőrség és az egyház jó együttműködése, jó kapcsolata. Személyesen méltatta, hogy a Polgárőrség tagjai a helyi nehéz helyzetekben is (rendkívüli hó helyzet, nyári elhúzódó árvíz, a rendezvények biztosítása, a közbiztonság fenntartása) kiemelkedően hajtották végre feladataikat. Kiemelte, hogy az elmúlt években többször találkozott dr. Túrós Andrással valamint a Polgárőrség vezetőivel, így is megismerve a szervezet tevékenységét.
Dr. Paskai László bíboros az elkövetkező évre vonatkozó jókívánságai mellett a további jó együttműködés szándékát fejezte ki a polgárőrök nagy családja, valamint hozzátartozóik irányába, kérve azt is, hogy a rájuk háruló feladatot a lakosság, az állampolgárok javára végezzék. Humorosan „minél kevesebb munkát kívánt az elkövetkező évre", vagyis minél kevesebb dolguk legyen, inkább a bűnmegelőzésben legyen nagyobb szerepük, mert ez is a közbiztonság javulását jelentené.

 

Engelbrecht Károly