Közlekedésbiztonsági verseny Pest megyében (+fotók)

2014. szeptember 01. 19:16
Közlekedésbiztonsági verseny Pest megyében (+fotók)
2014. augusztus 23-án Budaörsön rendezte meg a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság, és a Pest Megyei Polgárőr Szövetség a X. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny Pest megyei fordulóját.
A megmérettetésen tizenhárom települési és egy megyei illetékességű polgárőrség két-két fős csapata vett részt. A versenyzőket a házigazda Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetője Gulyás Katalin rendőr alezredes köszöntötte, majd a rendezvényt dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy mennyire fontosnak tartja a rendőrség és a polgárőrség együttműködését, melyhez elengedhetetlen a polgárőrség részéről is a maximális felkészültség és szakmai tudás. Kiemelte továbbá, hogy a Pest Megyei Polgárőr Szövetség életében még nem volt olyan verseny, amelyen ilyen szép számmal képviseltették magukat az egyesületek.
Közlekedési ismeretek és polgárőr szakmai tesztlap kitöltése után gyakorlatban (vezetéstechnikai pályán) kellett tudásukat bemutatniuk a versenyzőknek. A tesztlapokat a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Pest Megyei Polgárőr Szövetség biztosította, míg a színvonalas vezetéstechnikai pályát Dobrocsi Endre közlekedésmérnök vezetésével egy négy fős szakmai gárda építette fel.
Kemény munka állt a versenyzők mögött, de megszületett az eredmény. Csapatversenyben a legkevesebb hibaponttal az Őrbottyáni Polgárőr Egyesület nyert, a második az Ócsa Városi Polgárőrség, míg a harmadik a Tápiósági Polgárőrség lett.
Egyéni kategóriában a győztes Lévai Sándor (Őrbottyáni Polgárőr Egyesület), második helyre Gacsal István (Ócsa Városi Polgárőrség), míg a dobogó harmadik fokára pedig Klszák Tamás (Dömsödi Polgárőrség) került.
Az egyénileg a két legjobban teljesítő polgárőr képviselheti Pest megyét a 2014. szeptemberében megrendezésre kerülő X. Országos Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenyen, Budapesten.

 

A versenyen készült fotók megtekinthetők itt is
A X. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny Pest megyei döntőjének képei