Közlekedési verseny a polgárőröknek

2013. szeptember 28. 23:59
Közlekedési verseny a polgárőröknek
2013. szeptember 28-án tartották meg Budapesten, a Magyar Autóklub oktató bázisán a Ludrovszky Gyula Közlekedésbiztonsági Versenyt, melyen az ország minden megyéjéből vettek részt polgárőrök.
Tizenkilenc megye és a főváros polgárőr csapatai mérték össze a közlekedéssel és közlekedésbiztonsággal kapcsolatos elméleti és gyakorlati tudásukat a Magyar Autóklub oktatóbázisán.

Pető Ernő, az Országos Polgárőr Szövetség Közlekedési Tagozatának vezetője, majd Ruszkó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője köszöntötte a mintegy nyolcvan megjelentet.
Szécsi Tibor, a BRFK Fővárosi Balesetmegelőzési Bizottságának titkára ismertette a feladatokat, majd az elméleti teszt előtt pályabejárást tartottak a versenyzők, ahol minden rájuk váró feladatot ismertettek a szervezők.

 

Pető Ernő és Kolozsi József az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének tagjai is megtisztelték részvételükkel a versenyző polgárőröket
Többek között Pető Ernő és Kolozsi József az Országos Polgárőr Szövetség elnökségének tagjai (fotón) is megtisztelték részvételükkel a versenyző polgárőröket, de ott volt még Bárdos Zoltán valamint Batiz András is (fotó: Szabó Zoltán)

Az elméleti teszttel egy időben fórum vette kezdetét, amely fórumon húsznál több résztvevő vitatta meg a közlekedésbiztonság helyzetét és az azzal kapcsolatos feladatokat. Felszólalt többek között Pető Ernő tagozatvezető, Kolozsi József elnökhelyettes és Bárdos Zoltán, a Komárom-Esztergom megyei polgárőrök vezetője is.

Kolozsi József hangsúlyozta, hogy a rendőrség és a polgárőrség kapcsolata a közlekedésbiztonság terén a budapestivel egyetemben kiváló. Oda-vissza működő kapcsolatról van, másképpen nem működhetne az ilyen célú közös munka. A rendőrség képviseletében Szécsi Tibor kért szót. Kiemelte, hogy nagyszerűen tudnak a polgárőrökkel dolgozni minden területen, így a közlekedésbiztonság terén is. Nagyon sok munkát vesznek le a civilek a rendőrök válláról ezzel segítve a hivatásos állomány munkáját. Külön kitért a közelgő ünnepekre is, ezen alkalmakkor is sok feladatban tudnak segíteni a polgárőrök.

 

A Ludrovszky Gyula" Közlekedésbiztonsági Verseny országos döntőjének végeredménye a következő lett:
Csapatok

  • I. Békés megye csapata
  • II. Jász-Nagykun-Szolnok megye csapata
  • III. Veszprém megye csapata.

Egyéni versenyzők

  • I. Pljesovszki János (Békés megye)
  • II. Erős Zoltán (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
  • III. Zékány Zsolt Veszprém megye.

A legjobb elméleti teszteredmény Jesovszki János érte el.

 

 

(forrás: Szabó Zoltán)