Közlekedési verseny Budapesten

2013. május 21. 20:07
Közlekedési verseny Budapesten
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Fővárosi Baleset-megelőzési Bizottsága, valamint a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége (BPSZ) a polgárőrök közlekedésbiztonsági versenyét a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkjában rendezte meg május 11-én.

A versenyen 2-2 fős csapatok képviselték a BPSZ tagegyesületeit, ahol számot kellett adniuk polgárőr-szakmai és KRESZ ismereteik szintjéről, valamint vezetéstechnikai tudásukról.

A magas színvonalú versenyen a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület csapata  kapta az első helyezésért járó serleget és oklevelet.

Második helyen végzett a VIII. kerület csapata (Hankó András, Őze Domokos), a XXIII. kerületiek (Lakó József, Kis Bálint) pedig a harmadik helyet szerezték meg.

A győztes csapat tagjai, Gyarmati Ferenc járőrvezető, egyéni III. és  Szücs János, egyesületi elnök egyéni I. helyezésével  megszerezte a jogot, hogy az országos polgárőr verseny döntőjén ők képviselhessék a budapesti polgárőröket. A 2009-ben alakult, fiatalnak mondható III. kerületi polgárőr egyesület versenyzői harmadik alkalommal hozták el az első helyezetteknek járó trófeát: 2011-ben a Kóczán Péter-Pataki Péter páros, míg 2012-ben és idén Gyarmati Ferenc és Szücs János.