Közös akcióban a polgárőrök és rendőrök

2013. szeptember 12. 09:16
Közös akcióban a polgárőrök és rendőrök
Fokozott közterületi akciót tartottak a Nagykátai Polgárőrség kezdeményezésére 2013. szeptember 06-án. A térséget átfogó ellenőrzésben összességében hetvenöten vettek részt.
A rendőrökön kívül a térség polgárőrségei is jelentős létszámban, majdnem ötvenen vettek részt azon az átfogó ellenőrzésen, amit a Nagykátai Polgárőrség javasolt a rendőrségnél. A polgárőrök Nagykáta, Tápiószele, Tápiógyörgye, Tápiószentmárton, Tápióság, Tápiószecső, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Kóka, Tóalmás, Farmos és Pánd településekről voltak, de az akcióban a Jászberény Neszűri polgárőrök is részt vettek. A közös tevékenységbe bekapcsolódtak a Nemzeti Adó és Vámhivatal valamint a Munkaügyi Felügyelet munkatársai.

Lajmer György
alezredes kapitányságvezető kiemelte: a régi hagyományt folytatva a polgárőrséggel együtt a térség közbiztonságának javítása érdekében tervezték meg a fokozott ellenőrzést.
Vetor György a nagykátai polgárőrség vezetője elmondta, hogy a polgárőrök és a rendőrség közötti jó kapcsolatot jelzi a mostani, nagyobb szabású megmozdulás megszervezése is.

A térség polgárőrei a rendőrséggel közös ellenőrzéseken kívül, önállóan is látnak el járőrszolgálatot és a különböző rendezvények biztosításában mindig részt vesznek.

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke dr. Bilisics Péter örvendetesnek tartotta, hogy a Tápió régió térségében ilyen aktívak a polgárőrök és példaértékű módon hangolják össze a tevékenységüket.

 

Az akció ideje alatt ellenőrizték a szórakozóhelyeket, MÁV állomásokat, közutakat a bűnügyileg és közbiztonságilag veszélyeztetett egyéb területeket, valamint a körözött személyek tartózkodási helyeit.

 

Az ellenőrzések befejezése után a késő esti órákban a helyi művelődési házban került sor az értékelésre, melynek eredményeit Szaszkó Róbert alezredes közrendvédelmi osztályvezető ismertette.