Küldöttgyűlés volt Hajdú-Biharban

2011. november 27. 16:26
Küldöttgyűlés volt Hajdú-Biharban
Magas rangú vendégek jelenlétében tartották meg szombaton Tiszacsegén, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség küldöttgyűlését.
Dr. Hatala József országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy az immár húsz éve tartó együttműködés töretlen, és nagyon szilárd alapokon áll. A közbiztonság szinte minden területén összehangolt tevékenység folyik. A Hajdú-Bihar megyei polgárőr szervezet az egyik legintenzívebb és leghatékonyabban működő polgárőr szervezet az országban. Nem véletlen jöttünk el erre az évértékelő értekezletre az országos és megyei rendőr-főkapitányságokról. Jelenlétünkkel is szeretnénk megköszönni a polgárok áldozatos és önzetlen munkáját. Nagyon sokat tesznek a településeik közbiztonságáért, rengeteg szabadidőt áldoznak, ezzel is csökkentve a családdal történő együttlétet.

Hajdú-Bihar megyei polgárőrök küldöttgyűlése
Magas rangú vendégek jelenlétében tartották meg szombaton Tiszacsegén, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség küldöttgyűlését

A várhatóan jövő héten elfogadásra kerülő polgárőr törvény kapcsán az országos rendőrfőkapitány rávilágított, hogy ez további lehetőségeket biztosít az együttműködésre, több segítséget tudnak majd biztosítani a polgárőröknek. Például működési feltételek biztosításában, szervezet kialakításában, esetleg elhelyezésben, híradóeszközök és járművek biztosításában, jogi segítség a szervezet működéséhez, satöbbi.

Arra a kérdésre, hogy továbbra is számítanak-e a polgárőrök munkájára, Dr. Hatala József így válaszolt: „Ezt a kérdést nem is igazán értem. Fel nem merül, hogy a polgárőrökkel való együttműködés ne lenne. Hát az ország és a közbiztonság megteremtése polgárőrök nélkül lehetetlen, elképzelhetetlen! Nélkülük ez nem megy."

Hajdú-Bihar megyei polgárőrök küldöttgyűlése
Tóth Attila Sándor elmondta, majdnem az összes településen van polgárőrség a megyében, és november hónapig több mint 540 ezer óra szolgálatot teljesítettek

Tóth Attila Sándor, a Hajdú-Bihar megyei polgárőr Szövetség elnöke, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese büszkén tájékoztatta a megjelenteket, hogy szeptember hónapban a megyében nem volt baleset az iskolák, óvodák környékén, ami a polgárőrök szakszerű munkavégzését bizonyítja. Mint mondta, majdnem az összes településen van polgárőrség a megyében, és november hónapig több mint 540 ezer óra szolgálatot teljesítettek. Ez pénzre átszámítva 670 millió forint. Vagyis a megyei polgárőrök ennyi forinttal támogatták az államot, a megyét, ekkora értékű munkát tettek a lakosság felé.

Hajdú-Bihar megyei polgárőrök küldöttgyűlése
Tóth Attila Sándor, a Hajdú-Bihar megyei polgárőr Szövetség elnöke

Mint Tóth Attila elmondta, az idei év kimagasló volt. A tavaszi árvíz alkalmából adománygyűjtést szerveztek, amit közvetlenül a rászorulók kaphattak meg azzal, hogy egyenesen az egyik árvízkárosult faluba vittek el. Onga település polgármestere, azóta többször is kifejezte köszönetét a polgárőröknek.

Segítettek a szemétszedésben, az egy iskola egy polgárőr akcióban, az idősek védelmében is sokat tettek. Rendeztek gyerektábort, ahol majd' másfélszáz gyermeknek tudtak felhőtlen üdülést biztosítani.

Hajdú-Bihar megyei polgárőrök küldöttgyűlése
A küldöttgyúlés halgatósága

A megyei elnök már most bejelentette a nagy plénum előtt, hogy a jövő évben a Hajdú-Bihar megyei polgárőrök szokásos megyei találkozója Hajdúnánáson lesz.

Dr. Fekete Csaba megyei rendőrfőkapitány azzal kezdte a beszédét, hogy megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját, és a beszédét is úgy fejezte be: „Számítunk önökre a jövőben is". Közben elmondta, jelentősen csökkent a megyében a bűnesetek száma az előző évhez képest, aminek elérése bizony nem volt könnyű. Az eredmények fenntartásához továbbra is kéri a polgárőrök segítségét, akik különösen a gyalogos és kerékpárosok védelme érdekében tudnak kiemelkedően tenni.

Hajdú-Bihar megyei polgárőrök küldöttgyűlése
Dr. Fekete Csaba megyei rendőrfőkapitány

Bodó Sándor, a megyei kormányhivatal elnöke kiemelte, büszke a polgárőrségre. Mint mondta, maga is polgárőr, és többször, több helyen hozta fel a polgárőrséget példaként, magyar büszkeségként. Hangsúlyozta, a polgárőrök munkája mögött is sok a támogató. Így nem szabad elfeledkezni a családról, feleségekről, férjekről, akik a polgárőröket a háttérben támogatják. Nekik is jár köszönet.

 

(Lőwinger Zoltán)