Külterületi lovas szolgálat Mártély környékén

2014. július 14. 19:04
Külterületi lovas szolgálat Mártély környékén
A mártélyi tanyavilágban teljesítenek a héten szolgálatot a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának járőrei. Munkájukat a lovas polgárőrök is segítik.
A lovasok annak az országos programnak a részeként érkeztek a Hódmezővásárhely közeli községbe, amely azt célozza, hogy hazánk valamennyi településén folyamatos rendőri jelenlét legyen. A mártélyi polgárőrök évek óta kiemelkedő szerepet játszanak a helyi közbiztonság fenntartásában. A rendőrség folyamatosan egyezteti szolgálatellátását stratégiai partnerével, így nem fordul elő, hogy Mártély rendőri vagy polgárőri jelenlét nélkül maradjon. A Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrei szintén lovakkal látnak el szolgálatot a település külterületein.

Rózsa Szilveszter, a mártélyi polgárőr egyesület elnöke elmondta: a lovas járőrözés kifejezetten előnyös a külterületen, ahol a lovas a ló hátáról nagyobb területet belát. Egy szolgálat alatt a községhez tartozó területe felét tudják szemügyre venni, és sűrűbben járják a határt aratás és szüret idején. Ez a hét különösen hasznos volt számukra, amikor a rendőrség állományába tartozó lovasokkal járták a vidéket.
Rózsa Szilveszter elmondta azt is, hogy a korábbi időszakban volt eset, amikor olyan gépkocsit figyelhettek meg, amelyből épp a másutt levágott zöld-hulladékot rakták ki az út szélére. Ekkor a lovas járőr értesítette a rendőrség munkatársát, akiknek felszólítására visszakerültek a csomagtartóba a levágott növényi részek, és megfelelő lerakóhelyre szállították azokat.

 

(Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége)