Kunszálláson lesz idén a Nyeregszemle

2013. május 17. 09:25
Technikai okok miatt – Ópusztaszer helyett – Kunszálláson tartják meg a 2013-as Nyeregszemlét. A több száz lovast és több ezer látogatót vonzó nagyszabású lovas rendezvényre változatlan időben: 2013. május 31. és június 2. között, kibővült családi programokkal várják az érdeklődőket – írta meg a Magyar Nemzet (mno.hu)

A szervezők szerint a kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpont ideális helyszín a lovak és lovasok elhelyezésére, Kunszállás pedig otthonos, vendégszerető közeg, amely örömmel fogadja be a rendezvényt. A helyszín jól megközelíthető, az ország bármely részéről autópályán elérhető.

Kovács Imre polgármester – mint házigazda – megtiszteltetésnek tekinti, hogy Kunszállást választották helyszínnek a Nyeregszemle szervezői. – Örömmel fogadtuk el a felkérést, lelkesen állunk a nemes és nehéz feladat elé. Településünkön volt már hasonló jellegű rendezvény, így nem vagyunk teljesen tapasztalatlanok. Bízom benne, hogy ezúttal is mellém állnak a nagyon aktív helyi civil szervezeteink, és segítenek a szervezésben. Mi, kunszállásiak szeretjük a kihívásokat, és valljuk a régi igazságot, miszerint vendég a háznál, öröm a háznál. Ezúttal is mindent megteszünk, hogy vendégszeretetünkről meggyőzzük az ide érkező lovasokat és lovat szerető közönséget – mondja a polgármester, aki maga is lóhátra ül majd a rendezvény tiszteletére.

A Nyeregszemle helyszíne jól megközelíthető, az ország bármely részéről autópályán elérhető. Kunszállás falu szélén, az M5 északi lehajtójától 7 kilométerre található a Somogyi Lovas Szabadidőközpont. A pontos tájékozódást, útbaigazítást ezen a szakaszon lovas polgárőrök segítik.