Látogatás a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon

2015. április 09. 19:28
Látogatás a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon

Az „Egy Iskola - Egy Polgárőr” akció keretében, az Ebesi Polgárőr Egyesület úgy határozott, hogy kiszélesíti az ifjúsággal kapcsolatos eddig tevékenységét, ezért felvették a kapcsolatot az Ebesi Arany János Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolával.

Ennek eredményeképpen 2007. március 27-én megalakult egy felsős tanulókból álló csoport, annak érdekében, hogy a legfiatalabb generációval megismertessük a polgárőrség önként vállalt bűnmegelőzési munkáját. A csoport létrehozásának célja egy tudatos, jövőt építő munka, amely egyszerre szolgálja a gyerekek, a polgárőrök, valamint az iskola érdekeit is. Minden évben foglalkozásokat, versenyeket, vetélkedőket, intézményi látogatásokat szervez az egyesület, és lehetőséget teremt különböző rendezvényeken való részvételre.

Iskolások a rendőrségen hajdúszoboszlói polgárőrökkel A gyerekeknek régi kívánsága volt, hogy betekintést nyerhessenek a rendőrség munkájába. Mivel a helyi polgárőröknek rendkívül jó a kapcsolata a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitánysággal, ezért március 25-én dr. Gali Sándor rendőr alezredes engedélyével látogatást tettek.

Először Karácsony Béla rendőr százados, bűnmegelőzési tanácsadó mutatta be a nyomozók munkáját. Megtudhatták hogyan történik a nyilvántartásba vétel, hol készülnek a fényképek, miként vesznek ujjlenyomatot, illetve milyen módszerekkel lehet ujjlenyomatokat keresni a bűntettek helyszínén.

A következő helyszín a Tanácskozóterem volt, ahol Papp Lajos rendőr alezredes, rendészeti osztályvezető és Kerékgyártó János rendőr törzszászlós, balesethelyszínelő fogadta a látogatókat, akik megtekinthették a rendőrség által használt eszközöket, többek között a lövedékálló mellényt, a szolgálati fegyvereket, a bűnüldözést segítő eszközöket.

Az élményszerű előadás, a személyes történetek felkeltették a kispolgárőrök érdeklődését, sok kérdést váltott ki gyerekekből, főleg aztán, hogy ki is próbálhattak néhány eszközt. A jó hangulatot tovább fokozta, amikor a látogatás végén megnézhették a kapitányság legújabb szolgálatai járművét és azt is megengedték, hogy beülhessenek csodaszép autóba.