Légi Polgárőrök képzése első ízben Baranyában

2015. október 06. 21:45
A NEA jóvoltából a kökényi polgárőrök részére ( 3 fő) a sikeres kiválasztás és orvosi vizsgálatot követően múlt héten megkezdődött a PPG siklóernyős kiképzés.
Első körben "iskolapadban" az elméleti oktatásra került sor melynek végén mindhárom növendék pilóta sikeres elméleti vizsgát tett. Az oktatás és vizsga kiterjedt az aerodinamikai, meteorológiai, repüléstechnikai, egészségügyi, eszköz felszerelés ismereti valamint a szabályzatismeretre is. A mai nappal így megkezdődött a gyakorlati képzés is.

A növendékek gyakorlatban ismerkedtek meg az egyesület felszereléseivel melynek nagy részét ugyancsak a NEA jóvoltából sikerült beszerezni és amivel az " éles" feladatokat végre fogják hajtani. Ezt követően a gyakorló eszközökkel megkezdték a gyakorlati képzést. Először kicsit tapogatózva de később bátran nyúltak az eszközökhöz melyek a nap végére kezdtek "megszelídülni".

A mai napot fáradtan de újabb ismeretekkel zárták a pogányi reptéren mely a helyet biztosítja a képzéshez. A képzés menetéről folyamatos tájékoztatást adunk.