Lovas polgárőrök képzése volt Békésben

2014. május 28. 11:59
Lovas polgárőrök képzése volt Békésben
Békésen tartotta hétvégén a soron következő képzését az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata azon polgárőrök számára, akik aktív járőrtevékenységet folytatnak, illetve azoknak is, akik csak most csatlakoznak a lovas szolgálathoz.
Színvonalas előadást tartott dr. Hevesi Ákos egyetemi tanár, valamint Dénes Péter lovas szakoktató az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata azon polgárőreinek, akik részt vettek a hétvégén Békésben megtartott előadásokon.

A polgárőri tevékenységről szóló 2011.évi CLXV.törvény 10.§. (4) bekezdés értelmében „... Lovas járőrszolgálatot csak az OPSZ szervezésében tartott oktatást eredményesen elvégző polgárőr láthat el. ..." A résztvevők előadást hallhattak az általános polgárőr ismeretek mellett a ló evolúciójáról és háziasításról, a tenyésztési alapismeretekről, a ló tartásáról, az anatómiáról, egészségügyről, balesetvédelemről, de megismerhették a lovas felszereléseket és a takarmányozás alapelveit is. A két napos képzés tesztlap kitöltéssel zárult, melynek eredményei alapján a résztvevők Tanúsítványt kaptak az oktatás sikeres elvégzésről.

Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke úgy fogalmazott, hogy a képzésen résztvevő polgárőrök nem szenvedhetnek hiányt semmiben sem, ezért az étkezés mellett a személyek szállítását és felvállalta - adta hírül Virág István, a BMPSZ sajtóreferense.