Meglett az eltűnt férfi Oroson

2016. január 14. 18:39
Meglett az eltűnt férfi Oroson
Szerencsésen végződött a Nyíregyházához tartozó Oroson január 9-én annak az eltűnt férfinak a keresése, akit a házuktól nem messze , az árokba borulva találtak meg.

2016. január 09-én este az Orosi Polgárőr, Tűzoltó és Környezetvédelmi Egyesület járőrei telefonhívást kaptak, miszerint egy 50-60 év körüli orosi férfi eltűnt. Az illetőt az idős édesanyja látta utoljára, elmondása szerint feltehetően erősen ittas állapotban. A bejelentésre kiérkező rendőrök az egyesület polgárőreivel közösen kezdték el a felkutatást, mely nem sokkal később szerencsére eredménnyel járt, lakásától közel 500 méterre, az útszéli növényzetben megtalálták az eltűnt személyt.

A járőrök kérdésére a férfi elmondta, hogy a körülményekhez képest jól van, fájdalma, sérülése tudomása szerint nincsen. Mivel szemmel láthatóan ittas, magatehetetlen állapotban volt, ezért a rendőrök mentőt hívtak hozzá.
Az OMSZ munkatársainak kiérkezéséig - a rossz időjárási körülmények miatt tartva egy esetleges kihűléstől - a férfit a polgárőrök egy pickup típusú tehergépkocsi fedett platójára fektették, majd később a mentősöknek átadták.

Broda István, az Orosi Polgárőr, Tűzoltó és Környezetvédelmi Egyesület elnöke elmondta, hogy megrongálódott kerékpárt az egyesület járőrei a férfi lakcímére elszállították. A mozgáskorlátozott idős asszonyt tájékoztatták fia állapotáról, majd meggyőződve arról, hogy a hölgy egyedül hagyható, távoztak a helyszínről.